“Als ik groot ben word ik fotograaf”

Sommige mensen weten al van kinds af aan wat ze willen worden, zo duidelijk was dat voor mijn creatieve geest toen nog niet. Pas later, kijkend naar mijn kinderen, besefte ik wat ik vast wilde leggen. Toen nam inderdaad de creatieve geest al snel de leiding en wilde ik meer dan alleen plaatjes maken. Na eerst een cursus te hebben gevolgd om te leren omgaan met mijn digitale camera ging er een wereld open waar het mogelijk was om mijn creatieve gedachten om te zetten in beeld. Het geeft mij namelijk een ongelooflijke kick om mijn gevoel en gedachten om te kunnen zetten in beeld. Dat smaakte naar meer!

“Van leerling tot meester”

Op mijn 35e wist ik het: ‘Ik wil fotograaf worden’!
Na de Beroepsopleiding voor Fotograaf bij de School voor Fotografie in Breda kwam alles in een stroomversnelling.  Ik heb alles op alles gezet en al mijn tijd gestoken in het fotograferen en alles wat daar mee te maken had. Het fotografie virus had me te pakken…
Na mijn  opleiding werd ik gevraagd te exposeren bij De Afdruk in Breda. Hier kreeg ik nóg meer ruimte om mijn ideeën om te zetten in creatieve beelden. Heerlijk!

Tegenwoordig ben ik niet alleen de creatieve fotograaf in Breda, maar ben ik ook te vinden als docent op de School voor Fotografie! Daar leren zowel mijn leerlingen als ik elke keer weer dingen van elkaar. Samen groeien in het vak als fotograaf is een van de mooiste dingen die er is.

Door de jaren heen stroomden de opdrachten binnen en van een studio aan huis werd het een kleine studio en van daaruit ben ik naar een grotere studio verhuisd. Je kunt me tegenwoordig vinden in mijn studio op de Heerbaan in Breda, waar ik nog altijd werk als freelance fotograaf. Mijn werk varieert van portretfotografie, profielfoto, kindershoot, kinderfeestjes, dierenportret, zwangerschapfotografie, bedrijffotografie, interieurfotografie tot glamourshoots. Lees verder…

“Beeldend communiceren”

Communiceren kun je op veel manieren doen en elke vorm van communicatie heeft ook weer verschillende eigenschappen. Een zin die je fluistert heeft een heel ander effect dan wanneer je het zou schreeuwen of zonder emotie zou uitspreken. Daarnaast weet iedereen dat je met de ene persoon makkelijker communiceert dan met de andere.

Zo werkt dat ook bij fotografie, wat feitelijk een vorm van communicatie is in beelden. Zo lekker als het is om je verhaal kwijt te kunnen bij iemand, zo lekker is het om je hoofd leeg te maken door al die gevoelens en woorden om te zetten in beeld.

Ik ‘schiet geen plaatjes’ van jou. Ik communiceer met jou als mens en zoek de persoon in jou. De vertaalslag daarvan is mijn specialiteit en mijn passie. Samen met jou iets creëren maakt het beste in mij los want weet je, de persoon zoeken in de mens is het mooiste wat er is!

ImiraFoto

Colinda Boeren
06 51 934 551
imirafoto.nl@gmail.com

Colinda fotografeert in opdracht van particulieren en bedrijven, op locatie en in de studio.

ImiraFoto

Studio (uitsluitend op afspraak)
Gasthuisvelden 11
4811 VX  Breda